dimecres, 31 de desembre del 2014

Comunicador en Xarxa

Després d'haver fet el seguiment del periodista i presentador Antoni Bassas tant per via:

                     


  • Ràdio: Catalunya Ràdio.
  • Diari Ara.cat
Per recollir tot el seguiment de l'Antoni Bassas hem fet un bloc, aquí us deixo l'enllaç:  http://seguimentantonibassas.blogspot.com.es/p/j.html

És un bon comunicador Antoni Bassas?
Com a conclusió, després de dur a terme el seguiment del periodista, podem afirmar que Antoni Bassas és un comunicador eficaç. Per justificar-ho esmentarem un seguit d'ítems que ho confirmen.

Primerament, cal remarcar el seu bon control dels nervis degut a la seva llarga experiència i pràctica durant el transcurs de la seva carrera laboral. En tot moment focalitza els objectius que vol aconseguir durant les seves entrevistes i presentacions.
Fa ús de diferents recursos, com per exemple, estadístiques per tal de contrastar i donar suport a la seva informació i somriu i gesticula per tal d'aconseguir un millor víncul amb el seu públic.
Quant a la seva veu, utilitza una entonació amena, amb una velocitat, volum i intensitat adequada acompanyada d'una bona articulació i vocalització a l'hora d'expressar-se.
La seva autoconfiança li permet expressar-se amb naturalitat de cara al públic, seduïnt-lo amb petites intervencions humorístiques i anècdotes personals. A l'hora d'adreçar-se al públic i a les càmeres remarca les paraules clau acompanyades d'una expressió corporal adequada que fa tot més entenedor i comprensible.

Per últim fer esment que sempre es dirigeix al públic d'una manera clara, precisa, breu, concisa i concret.

                                                               Imatge extreta del twitter d'Antoni Bassas.



Booktrailer

Com ja us vaig dir anteriorment, quan el projecte de la realització del Booktrailer estigués llesta ho posaria al bloc perquè tots vosaltres ho poguéssiu visualitzar.
Primer volia dir-vos que el llibre que teniem pensat fet al principi que és titulava ¿Quién se ha llevado mi queso? a l'hora de posar-lo a la pràctica en la realització del booktrailer no ens veiem capaços de fer-ho, ja que és un llibre que te molt poques escenes i el llibre només ens parla d'un missatge clau, llavors vam canviar-ho per al llibre La Celestina.
A continuació podreu visualitzar el Booktrailer, realitzar per el Marc Cuenca, la Marta Bonet i jo, l'Andrea Finestres.


Desitjo que us hagi agradat.

Identitat i Territori

El treball consistia en fer grups de 2 persones i aviem d'escollir un tema per poder convèncer al públic i transmetre sentiments.
El meu grup estava format per la Marta Bonet i jo, l'Andrea Finestres i es titulava: Motivació i superació, una forma de vida.
Penso que vam fer una bona exposició a nivell de Coed, (feedback, gesticulació, vocalització..) ens vam repartir bé per l'escenari, citacions, les faltes d'ortografia, sobre Gtic des del nostre punt de vista pensem que realitzar un bon treball, presentació, fotografies.. però l'únic inconvenient que va sorgir era que un vídeo que varem posar no és va poder visualitzar ja que és trobava en privat perquè les imatges eren de l'Institut Guttman, que tenen dret d'imatge al centre, per la resta pensem que vam fer un treball molt preparat i amb molt sentiment, cosa que va arribar al públic emocionalment.


Poesia

Què és per a nosaltres la poesia?
Aquesta és la pregunta que vam tenir que contestar cadascun de nosaltres, per després poder recitar tots i cada un de nosaltres un poema davant de tota la classe, la meva resposta va ser aquesta:
Per mi la poesia és la forma d'expressar els teus sentiments, emocions, pensament.. a través de paraules. És llibertat.

Finalment vaig escollir un poema que es titula L'ànima de les flors de Joan Maragall.

L’ànima de les flors
Aquelles dues flors que hi ha posades
al mig del caminal,
qui és que les hi deu haver llençades?
Qui sia, tant si val.
Aquelles dues flors no estan pas tristes,
no, no: riuen al sol.
M’han encantat així que les he vistes
posades a morir, mes sense dol.

"Morirem aviat, lluny de la planta
-elles deuen pensar-;
mes ara nostre brill el poeta encanta,
i això mai morirà."
Imatge extreta del bloc: Racó cultural
L'elecció d'aquest poema a sigut perquè és un poema que em transmet serenitat, tranquil·litat, molta i molta pau, i perquè les flors m'encanten i em recorda al olor de les roses.

La descripció

La descripció és un mode d'organització del discurs, que pretén representar lingüísticament persones, animals, objectes, paisatges, sentiments.. etc. Es poden descriure tots els aspectes de la realitat, des dels més concrets als més abstractes.
Hi podem distingir dues classes de descripció: l'objectiva i la subjectiva.
En una descripció objectiva l'autor adopta una actitud imparcial davant de l'objecte descrit, i es limita a descriure amb la major objectivitat i precisió possible , les característiques que millor el defineixen. Aquest tipus de descripció és característica dels texts acadèmics i científics.
En una descripció subjectiva l'autor reflecteix el que li suggereix personalment l'objecte que descriu, conté una gran càrrega subjectiva i sol tenir una finalitat estètica.

Pel que fa a l'estructura dels texts descriptius, en primer lloc és l'establiment del tema, amb la presentació de l'objecte, en segon lloc; caracterització, i en tercer lloc; consisteix a establir la relació amb el món exterior.
Existeixen diferents formats per a la realització d'una descripció:

Cançó:


Poesia:
L'ELIONOR
L'Elionor tenia
catorze anys i tres hores
quan va posar-se a treballar.
Aquestes coses queden
enregistrades a la sang per sempre.
Duia trenes encara
i deia: "sí, senyor" i "bones tardes".
La gent se l'estimava,
l’Elionor, tan tendra,
i ella cantava mentre
feia córrer l'escombra.
Els anys, però, a dins la fàbrica
es dilueixen en l'opaca
grisor de les finestres,
i al cap de poc l'Elionor no hauria
pas sabut dir d'on li venien
les ganes de plorar
ni aquella irreprimible
sensació de solitud.
Les dones deien que el que li passava
era que es feia gran i que aquells mals
es curaven casant-se i tenint criatures.
L'Elionor, d'acord amb la molt sàvia
predicció de les dones,
va créixer, es va casar i va tenir fills.
El gran, que era una noia,
feia tot just tres hores
que havia complert els catorze anys
quan va posar-se a treballar.
Encara duia trenes
i deia: "sí, senyor", i "bones tardes".

Miquel, Martí i Pol.

Poesia visual:

Imatge extreta de Google


Assaig:


Conte:


Vídeo:


Per acabar, dir-vos que existeixen diferents tipus de realitzar una descripció, però sempre com podeu observar tenen el mateix fi, el de expressar-nos com és una persona, tant físicament com psicològicament.

dimarts, 30 de desembre del 2014

Composició del text

La composició d'un text es divideix en tres etapes: Planificació, Composició i Revisió.

PLANIFICACIÓ

Planificar és reflexionar: és establir els objectius que volem aconseguir amb el text i dur a terme una estratègia determinada per recollir, seleccionar i ordenar la informació que volem transmetre.

  • Objectiu: convèncer, persuadir, informar.
  • A qui vull escriure
  • Sobre què vull escriure
  • Com ho vull escriure?
  • Per què vull escriure
  • Pluja d'idees
  • Documentació
  • Seleccionar idees i ordenar
COMPOSICIÓ/REDACCIÓ
Redactar és transformar els plans i les idees en llenguatge escrit, és a dir, en un text coherent, estructurat d'una manera determinada i amb uns trets estilístics concrets, tenint sempre en compte, doncs, les característiques de coherència, cohesió, l'adequació, la correcció i la variació.

  • Paràgraf: Presenta, conjuncions, preposicions, adverbis, connectors i la puntuació. L'estil: adequació, claredat, precisió i variació. 1 paràgraf= una idea, 1 paràgraf=més d'una idea, més d'1 paràgraf=1 idea
REVISIÓ
La revisió de continguts: que és troba la coherència, cohesió i la adequació. La revisió gramatical i de convencions, que és la correcció i la variació.



Llengua oral formal

La llengua oral formal no és espontània, hem de saber parlar bé en públic i això requereix temps, dedicació i esforç.
Trets característics de la llengua formal són:

  • Trets contextuals: Presenta un caràcter no universal (depèn molt del grup social), acústica, efímera i produïda en temps real ( hem de pensar que les frases sintàcticament s'han d'anar construint sobre la marxa, buscar diferents maneres per dir la mateixa idea), context compartit, amb una comunicació relativament unidireccional ( espai físic i temporal compartit i això permet l' interacció) 
  • Trets textuals/discursius: Formal i generalment monologada, informativa, planificada i de tema sovint ( l'estructura ha d'estar planifica però pot variar una mica segons la reacció del públic, repetitiva i amb una intervenció fonamental del llenguatges no verbals ( el concepte trobar la manera de repetir el concepte amb diferents paraules.
  • Trets lingüístics/gramaticals: Paper fonamental dels trets suprasegmentals ( volum, to, ritme ), ocurrència d'elements díctics, interrogacions, exclamacions, interjeccions, anacoluts (faltes gramaticals de no concordança..), correcció normativa i ús de la varietat estàndard.
Després de veure aquests trets característiques sobre la llengua formal van fer un exercici tots els companys de classe, vam visualitzar un anunci sobre uns nens al estar dins de l'aula i a l'hora en que s'acabaven les classes.
Els anuncis creen histories i el relat és visual, pel que fa als personatges agradables són els nens i desagradables el professor, i vam parlar sobre l'escenari del anunci, les accions dels nenes, la música que tractava d'un vals , la il·luminació que era càlida i podies apreciar en l'anunci càmera lenta. 


                                                   Imatge extreta: http://www.escolalys.cat/imatges/Nens3.jpg

dilluns, 29 de desembre del 2014

Competència comunicativa

Actualment només amb el domini de la llengua no hi ha prou i per això nosaltres incorporem altres factors com: l'humor, la serenitat.. etc.

La Competència Comunicativa és allò que un parlant necessita saber per comunicar-se de manera eficaç en contexts cultural-ment significants.
Els components de la competència comunicativa es divideixen en quatre habilitats o coneixements:
  • Competència lingüística/gramatical: aquesta fa referència al domini del codi lingüístic i s'ocupa de quatre nivells: fonològic, morfològic, sintàctic i lèxic o semàntic.
  • Competència sociolingüística: aquesta fa referència a les regles socioculturals d'ús i s'ocupa de: la situació dels participants, el propòsit de la interacció i les normes i conveccions de la interacció.
  • Competència discursiva: aquesta fa referència a la combinació de formes gramaticals i significats per aconseguir un text coherent i cohesionat en qualsevol gènere. S'ocupa de la icohesió de la forma i la coherència en el significat.
  • Competència estratègica: aquesta fa referència a les estratègies de comunicació verbal i no verbal que es poden utilitzar per: compensar deficiències provocades per limitacions i insuficiències i per afavorir l'efectivitat de la comunicació.
Per concloure, cal esmentar que la competència comunicativa és una eina indispensable per a una bona comunicació i sense aquestes competències no seria possible.

La llengua

És un sistema organitzat de signes (oral) propi d'una comunitat, des de que naixem anem aprenent aquest sistema, per exemple: Utilitzem aquella llengua segons al medi al que pertanyem.
Aquest sistema presenta diversos nivells, als quals corresponen unitats diferents:

1.Pragmàtic: (Discurs o text) -> Cada llengua presenta els seus registres.
2.Semàntic: (Oració o paraula) -> Agafem la frase i miren si te sentit.
3.Sintàctic: (Sintagma) -> Mirem si presenta concordança.
4.Morfològic: (Morfema) -> La paraula, singular, plural..
5.Fonètic: (Fonema o so) -> Reproducció de sons, per exemple, podem parlar una altre llengua.

Conclusió: Si una llengua presenta tots aquests nivells, és llengua.
Per finalitzar la sessió ens va dir aquesta frase: ''El sol es pon cada dia'' i a partir d'aquesta frase aviam de realitzar totes les possibilitats de canviar les paraules de la frase per tal que sortissin cinc combinacions diferents:

-Cada dia es pon el sol
-Cada dia el sol es pon
-Es pon el sol cada dia
-El sol cada dia es pon
-Es pon cada dia el sol


Imatge extreta de Google

El llenguatge

Què és el llenguatge?
És un mitjà de comunicació que ens permet organitzar el món i reduir-lo.
(Elements per a una definició del llenguatge)
-El llenguatge i l'organització de l'entorn ( que ens permet l'organització del món )
-El llenguatge i el pensament ( van units, l'un no és sense l'altre )
-El llenguatge i la memòria ( accedir a una persona )
-El llenguatge i l'autoexpressió ( hem anat passant de generació gràcies al llenguatge )
L'altre apartat en que és divideix el llenguatge és ''Llenguatge com a facultat humana'' que és divideix en:
-Do universal del humans ( tot individu posseeix aquest domini )
-Aquesta facultat fa possible l'aprenentatge lingüístic ( per herència es desenvolupa  en el llenguatge, en el crani, concretament al còrtex hi trobem aquest mecanisme, que amb això naixem i ja sabem com s'utilitza el llenguatge.

Gràcies al llenguatge, podem referir-nos al món.

                                                                                       Imatge extreta de Google.

Diferències entre blocs o wikis

Primer començaré parlant sobre el contingut estàtic del Blocs: Les entrades son editables, es poden revisar i corregir totes les vegades que vulguis, les diferents entrades del bloc presenten una entitat independent les unes amb les altres i cada nova entrada es col·loca en el lloc de l'anterior, pel que fa a les entrades s'ordenen cronològicament en ordre invers i cada entrada porta escrita la data de publicació, és pot produir una interacció entre els visitants mitjançant comentaris i només presenta un autor el bloc.
En canvi els Wikis presenta un contingut dinàmic perquè el contingut s'estructura en pàgines i aquestes es troben en constant revisió i actualització, i tothom pot aportar informació i anant corregint l' informació. A diferència dels blocs les publicacions fetes no queden enregistrades per ninguna data, els usuaris fan comentaris a mode de document, és col.lectiu, els autors son anònims.




Imatge extreta de Google.


Wikis, que són i funcionament

Què són els wikis?
Un dels exemples més clars sobre que és un wiki és la Wikipedia. Un lloc on tothom té la possibilitat d'afegir o corregir algun article. Això és possible gràcies als Wikis, aquests permeten crear documents, en els qual tu pots decidir si compartir-los amb un grup d'amics ( per a crear un treball per exemple ) o per a fer-ho públic, com els articles que poden veure en la wikipedia.

En resum és un lloc on-line on tu pots emmagatzemar informació i qualsevol persona pot modificar-la, afegir o borrar informació. Es pot treballar des de qualsevol ordinador, cosa que fa que sigui molt més fàcil la seva utilització i l'ús públic.

Avantatges dels wikis?
Els wikis permeten que les pàgines web estiguin sempre actualitzades, però no tot són avantatges en l'ús dels wikis, sinó que uns dels inconvenients més importants és que dues persones no poden estar treballant a l'hora, és per aquest motiu que s'utilitzen molt links que permeten a un grup de persones treballar en un mateix tema però en pàgines diferents.

Imatge extreta de Google


A continuació podreu visualitzar un vídeo per veure com funcionen els wikis.



diumenge, 7 de desembre del 2014

Què són les RSS o sindicació?

RSS
Són una nova forma de poder veure la informació. Abans quan t'agradava una pàgina web, revista, fòrum.. per veure si havien penjat alguna cosa més havies d'anar i mirar-ho tu mateix, ara amb les RSS tot això ja s'ha acabat.
És un programa en el qual pots subscriure, de manera que poses les teves pàgines webs com a preferides i cada vegada que una d' elles fa alguna modificació, posa una notícia.. t'ho comunica a través d'un missatge al correu.

Per poder arribar a fer tot això, cada bloc o font de notícies té la imatge de les RSS que ha de ser afegit a un programa anomenat agregador d'RSS.
De manera que cada vegada que es faci una modificació en les teves pàgines web preferides ho sabràs gràcies al missatge que rebràs al correu.


Imatge extreta de Google

dilluns, 1 de desembre del 2014

Cmaps Tools

Cmaps tools és un programa que serveix per crear mapes conceptuals, a continuació us presentaré els avantatges i desavantatges que presenta el programa cmaps tools en l'àmbit de l'educació.

Avantatges
-És una eina que ens serveix per la creació de mapes conceptuals d'una manera molt senzilla per poder arribar a aconseguir una millor comprensió d'algun text o d'alguna temàtica especifica.
-És un programa totalment gratuït.
-Presenta un manual d'instruccions per aquelles persones que els hi costa manejar aquest tipus d'eines.
-Facilita el treball en grup, ja que permès treballar tant en local, com en xarxa.
-Posseeix potents eines per l'edició de mapes.

Desavantatges:
-Ja que és tracta d'un Software lliure no reconeix treballs fets en un altre programa.
-Te que ser imprès en format d'imatge.
-No presenta gaires opcions d'assistència en línia.


                                                                       
                                                 Imatge extreta de Google

A continuació us presentaré un vídeo que és un tutorial per saber com fer servir el Cmap tools.


Penso que aquest programa és un bon mètode per a la realització de mapes conceptuals, però des de el meu punt de vista, ja que jo ho he intentat fer servir algun cop, penso que és una mica complex, perquè és un programa molt ampli per a l'edició de mapes.

divendres, 14 de novembre del 2014

The Flipped Classroom

Flipped Classroom és una nova metodologia sobre l'aprenentatge, consisteix en implantar les classes tradicionals a través de les noves tecnologies,  però a un temps fora de l'horari escolar de l'estudiant.
Aquesta innovació educativa permet que el professor pugui compartir informació i coneixements entre si amb alumnes, families i la comunitat, involucra a les families des de l'inici del procés de l'aprenentatge, proporciona que el alumnat pugui tornar a accedir a tots als continguts i crear un àmbit col·laborat de treball.



L'eina més reconeguda per crear un Flipped Classroom que permet fer fàcilment gravacions de vídeos de les classes via Internet es Panopto.


                                                                      Imatge extreta de Google

Aquest sistema de gravació de vídeos ja esta sent utilitzat per molt col.legis i universitats, les característiques principals d'aquest programa són: programar gravacions automàtiques, difondre esdeveniments en directe, proporcionar subtítols de suport.

dimecres, 5 de novembre del 2014

BookTrailer

BookTrailer és la realització d'un vídeo curt, similar als cinematogràfics. El Booktrailer posa en manifest a través d'imatges, seqüències gravades, efectes de so.. els aspectes més atractius del llibre per aconseguir captar l'atenció dels lectors.
Va suggerint en el vídeo moments del llibre però mai sense revelar el final del llibre, la seva funció principal és la de motivar al públic a la lectura.

Ara us mostraré un booktrailer que va ser el més vist en la setmana del 4 al 11 de novembre en 2010.
Book Trailer de “Cera de Babilonia” de Salvador Ortiz Serradilla.

A continuació us presentaré el llibre del que farem el BookTrailer jo, Marc Cuenca i Marta Bonet.
El llibre és tituta ¿Quién se ha llevado mi queso?. Aquest llibre tracta sobre els canvis que hi ha al llarg de la nostra vida, la actitud que hi adoptem enfront aquests canvis.
La faula esta representada per quatre personatges, concretament son ratolins, anomenats Fisgón, Hem, Haw i Escurridizo.
Quan estigui finalitzat el treball del nostre booktrailer ho podreu visualitzar als blocs de la Marta Bonet, Marc Cuenca i el meu Andrea Finestres.

                                                                     
Imatge extreta de Google


'Analitzar Blocs Educatius'

A partir de la lectura i els comentaris que hem fet a classe del llibre: 



Imatge extreta de Google
                                                                                    

La tasca que hem de realitzar seguidament és analitzar diferents blocs educatius i esbrinar a partir d'aquestes preguntes:

  • Quins tipus de continguts hi ha publicats?
  • En quin format treballa els continguts? (vídeo, àudio, presentacions, text, imatges ,....)
  • Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’ hi desenvolupa, interaccions possibles,...
  • Qui els publica?
  • Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,...
  • Quina plataforma utilitzen?
  • Com són les entrades?
  • Quines competències s’ hi treballa?
  • Hi ha comentaris?
  • A qui va dirigit?
  • Hi ha blocroll?

Jo he triat per analitzar el bloc El búho Anacleto és un bloc guanyador de alumnes de primària.

En aquest bloc és pot veure clarament que d'utilitat que li donen al bloc és un espai dedicat als infants, on ells presenten diferents activitats encomanades, notícies d'actualitat, notícies sobre l'entorn, que són tasques que han de fer per petits grups i penjar-les seguidament. El que m'ha sorprès gratament ha sigut que tenen una activitat de Ràdio que es diu Anacleto on pengen endevinalles, informació, noticies.. Ho tenen també enfocat com si fos un diari, on cada grup cada dia va penjant el que han anat fet a classe, si han anat d'excursió etc.
En aquest bloc li donen una importància molt gran a les imatges dels nens, degut a que hi han moltes fotografies d' ells fent tasques, d'excursió, dels seus treball seguit d'un text on hi posen l'explicació d'aquell tema en concret que estan tracten. En el programa de Ràdio que he citat abans, a part de les fotografies dels infants quan han gravat aquell dia, hi pugen postcàsting que són la creació dels arxius de so que han gravat cada sessió. També utilitzen les presentacions d'imatges per pujar diferents treballs de tots els nens i vídeos de les tasques que van realitzant també. Aquest bloc és trobaria en la categoria de Bloc aula, d'alumne, degut a que tota l'activitat que és desenvolupa en aquest bloc no és d'interacció d'alumnes, sinó com he citat abans tipus diari on cada dia o dies en puntuals on fan sessions especifiques ho pugen i ho expliquen.
Les entrades per el que he observat s'alternen, per exemple les de tipus que han fet una activitat especifica ho penja la professora, però d'altres com el que han fet cada dia això ho han els alumnes amb grups de tres o quatre persones.

L'estructura que presenta aquest bloc te bastants coses, a dalt de tot tenim el títol i en el ''segon títol'' ens presenta l'adreça del Twitter però sense un link per accedir-hi. Presenta 17 pestanyes que són inici, curs 13-14, Diari, cinquè i sisè, treballs, jocs, sisè, ''cm'' cinquè, anglès, notícies, activitats, ràdio, informació, matemàtiques, llengua i lectura. Presenta diferents widgets, com per exemple dibuix que són finalistes en els premis ''espiral'', també un widget amb la fotografia del seu col·legi on ens posa que esta en connexió. També té un blocroll on recomanen diferents blocs. Hi han per veure els diferents comentaris que hi deixa la gent i també et dona accés a tu també comentar, presenta diferents etiquetes amb els noms dels nens que esta compost el bloc.
A la part de sota del bloc ens posa el link de la creadora del bloc per poder enviar un missatge, també hi ha un widget on esta el recompte de la gent que ha visitat el bloc, presenta per poder compartir aquest bloc i poder subscriu-ret en ell.
Utilitzen la plataforma Blogger, perquè com deia en el llibre és una de les més fàcils d'utilitzar i crec que per a nens de primària és el més apropiat per anar començant, presenten entrades tipus text acompanyades d'imatges, vídeos o postcàsting de so, més o menys una entrada diària, sinó quan fan activitats especifiques o diferents a les rutinàries. 

Aquest bloc és obert a tot el públic però principalment va dirigit a les famílies dels infants del col·legi i ja com secundàriament destinat a professors del centre, d'altres centres, a famílies d'infants que els seus fills entraren a primària en aquell any, per poder veure el que fan els nens, les diferents tasques, iniciatives, activitats..

És un bloc en castellà, m'ha sorprès en general aquest bloc, degut a que està molt ben estructurat, presenta molts tipus d'entrades diferents, de widgets..Penso que en fan un molt bon ús d' ell, com per exemple això que us he comentat anteriorment del programa de Ràdio, on els propis nens surten parlant fen endevinalles, parlant sobre notícies d'actualitat i que cada dia en fan utilitat del bloc.
Posant aquest tipus d'activitat a primària adoptaren un bon nivell de les tecnologies i en faran un bon ús.
L'únic que aniria canviant poc a poc, seria que les entrades totes les fessin els nens les de escriure, i tipus imatge, vídeo, postcàsting i aquests coses que adopten un nivell una mica més complex ho fessin en companyia de la professora per anar aprenent una mica més cada dia. 

Per acabar si voleu donar un cop d'ull al bloc aquí os deixo l'enllaç:                 http://elbuhoanacleto.blogspot.com.es/search/label/Inicio

divendres, 31 d’octubre del 2014

Començant amb Google Sites

 Google Sites: És una manera totalment gratuita de crear i compartir pàgines web. Una de les avantatges que té és que aquesta web amb un mòbil es veu perfectament. Hem d'estructurar bé la informació, pots compartir-la amb petit grup o amb tota una organització sencera. També com el bloc té gadgets.
La informació que té que tenir el sites ha de ser lògica i accessible. És millor que sempre posem títols de les entrades en minúscules, i és més còmode que no hi hagin menús desplegables o sigui que és vegi tot a simple vista.

A diferència del bloc el google sites et permet crear d'una forma molt senzilla una pàgina web i en aquesta pàgina s'hi podem incloure imatges, vídeos etc..  en canvi  el bloc és una pàgina web ja creada on cada usuari publica fàcilment articles o post i on els lector podem opinar i et permet l' interacció entre usuaris.



                                                                     Imatge extreta de Google



A continuació ens va encomanar una tasca, individualment o per petit grup de crear un sites i el tema era la música dels 70.
On teniem que posar informació sobre la música dels 70, i fer diferents pestanyes per posat diferents característiques.
Jo i l' Anna Fernandez hem posat una pestanya de música dels 70 on hi apareix perquè es caracteritza en aquest l'any la música i un altre pestanya que és titula Grups i artistes dels 70 on hem nombrat als artistes/grups més significatius de l'època.
Aqui os deixo l'enllaç de la pàgina web:
https://sites.google.com/a/blanquerna.url.edu/music/home



Naturalesa i estructura del prezi

Prezi és un programa de presentacions on-line que utilitza un sol espai per explicar amb imatges, textos i vídeos.
Aquest programa ens permet traslladar-nos per la imatge, amb zoom, amb una visió més apropada o mes allunyada.
Existeixen dos tipus de registrament, ja bé gratuït que et limites a fer ús d'algunes característiques i de pagament que en tens més beneficis, a diferència del power point pots fer més èmfasis en la fotografia i a partir d' ella observar-la d'una manera més detalladament.
Les avantatges que té:
-És una manera més dinàmica i mes didàctica de crear presentacions, ja sigui en línia o sense internet.
-Als espectadors de les presentacions els resulta més interessant de veure aquest tipus de presentacions que realitza el prezi.
-Dins de les presentacions podem posar sons, imatges i vídeos que és reprodueixen automàticament.
-I no és necessari descarregar-te el programa, degut a que és online.

Presenta al començament del tot un full en blanc, on pots escriure les teves pròpies idees, pots inserir imatges, vídeo.
També pots utilitzar el prezi d'una altre persona, que ja estigui creat, per ja tenir feta una estructura.
Pots també posar sons, texts, animacions, per fer la presentació més dinàmica.
Apart d' això pots  presentar una idea o explorar diferents entorns o llocs diferents.

A la classe d'avui 28-10-2014 ens ha plantejat el professor una tasca per practicar el ús del prezi.
Posar una fotografia del que fos per a nosaltres els gossos, i a partir d'ella descriure el que ens transmeten ells.




He escollit aquesta fotografia, que curiosament son dels meus gossos en Tango i la Samba, la tria d'aquesta imatge ha sigut perquè ells dos sempre és troben així de tranquils, innocents i fen el mandrós i aquesta és la que més s'ha apropat al que per a mi em fan sentir, que porten una vida sense complicacions, sense problemes.. on les seves úniques preocupacions són menjar i dormir.

dijous, 30 d’octubre del 2014

Power point

El power point és una eina que podem utilitzar per fer presentacions o altres activitats i pot ajudar també com a suport textual i visual.
Avantatges
  • Permet crear esquemes
  • Permet utilitzar lletres, colors..
  • Permet incorporar imatges, vídeos, so, transicions, animacions..
Desavantatges
  • Abús de la informació
  • Abús del recurs multimèdia
  • Abús de les animacions, i això provocaria que el públic només fes cas això
  • Mestre i el que exposa tendeixen a llegir la pantalla
  • L'aula sempre és trobarà a les fosques per tal de una bona projecció i això provoca cansament i desconnexió.
Ús del Power Point en l'àmbit educatiu:
  1. Et permet interaccionar amb els alumnes
  2. Treballar de diferents maneres, per exemple per posar-hi fotografies, vídeos..
  3. Treballar conjunt
  4. Podem explicar contes o històries enriquint-lo d'imatges.
  5. Transmetre diferents sensacions a través d'imatges.
 A part daixò l'estructura del power point és  basada en 6 punts:

  • Presentació
  • Diapositives
  • Objectes
  • Accions
  • Transicions
  • Animacions
Les diapositives son la base principal del power point, els objectes serien els texts  les imatges.. Les accions són per exemple quan cliquem a un text concret i ens porta a la diapositiva corresponent, les transicions són els efectes visuals o de sons que li afegim a les diapositives.

L'ús fonamental del power point és principalment per fer presentacions i així poder transmetre l'informació de manera clara i ordenada i també és pot utilitzar per interaccionar amb els alumnes.
Hem de tenir en compte  a l'hora de fer un power point que l'informació ha de ser la essencial i expressada amb claredat, que no hi hagi un excés d'imatges/sons, que és diferent, hem de fer servi per exemple transicions de sons, d'imatges així captarem més ràpidament l'atenció del lector.

Aquí us adjunto una fotografia, amb els elements principals del power point:



Imatge extreta de Google
Tasca a realitzar
Fer un power point i pujar-ho al bloc.                                                                               

diumenge, 19 d’octubre del 2014

Noves tecnologies

Pel fet de ser audiència ja hem adquirit les competències necessàries dels medis digitals? 
Daixò ha anat avui la classe de COED, on hem vist un vídeo que anava de les noves tecnologies.
Breu resum:
Cada medi te un codi i s'ha d'aprendre aquest codi dins de la tecnologia.
L'educació para els medis digitals te varis actors que són l'escola, la família, empresa.. però qui te la màxima responsabilitat es principalment l'escola i la família.
Per implantar les noves tecnologies a les escoles es té que implantar la alfabetització en l'escola, la múltiple, la audiovisual, digital..

Després hem tractat els temes dels anuncis, que creen història i imposen un relat visual.
Per exemple hem vist un anunci de tornar a l'escola d'una marca de roba, on hem parlat a classe i comentat quins eren els personatges agradables i desagradables, els escenaris agradables i desagradables i les accions que sortien en el anunci.
Hem parlat de les característiques que feien aquest anuncio diferents als altres i era per la música, que era un vals, per la il·luminació que feia un ambient càlid, la velocitat de la imatge i la càmera lenta.



Imatge extreta de Google

dijous, 16 d’octubre del 2014

Llibre ''Usos educatius dels blogs..''

El dia 14 d'octubre a la classe de GTIC vam comentar el llibre:

                                                     
                                                                                Imatge extreta de Google   

El llibre ens parla fonamentalment dels blocs que són un lloc web on és recopila texts, articles d'un autor o varis en que en el primer lloc hi ha el més recent.
És compon principalment d'entrades,comentaris i widgets.
Són llocs personals on permet debatre, interaccionar, comunicar-te.

Ens mostra les paraules Nadius: que són els nascuts 5 i 15 anys enrere de l'era digital i els immigrants digitals nascuts abans de 1960.

Ens explica vocabulari dels blocs com ara:
-Blogosfera: Conjunt de blocs, comunitat de persones que conversen, comparteixen coses..
-Bloc roll: Menú que apareix la llista d'enllaços que l'autor d'un bloc recomanen.
-Enllaç permanent: Cada article té una pàgina independent amb una direcció especifica.
-Ping: Avís per difondre els nostres articles.
-Widget: Components per ampliar la plataforma com un rellotge, el temps, mapes..
-RSS: Codi que és una nova forma d'accedir a informació, quan tu marques la teva informació d'interès s'envien avisos d'actualitzacions sense anar mirant s'hi han actualitzat.

També ens parla del que provoca un bloc: comunicació, caràcter públic, interacció i treball en grup.
N'hi han diferents tipus de blocs com ara Bloc de centre: que són revistes, tracten d'informar, parlen de la biblioteca.
Blocs d'aula que és divideixen en Bloc professor: Propostes alumnes activitats complementiàries.
Bloc col.lectiu professor-alumne: Interacció alumne (BLOGGER) i per últim Bloc alumne: fer activitats proposades, treballs, aplicacions..

Aquest llibre m'ha resultat molt útil degut a la dedicació que tenim ara amb blogger a la classe de Gtic, he après coses noves dels blocs, com per exemple perquè serveix cada cosa que té el bloc, que és.
He après les plataformes de blocs que existeixen, i ara sé que amb la que treballem a classe ara anomenada blogger és de les més senzilles.

Llibre ''Vídeo y educación''

Avui a la classe de GTIC hem estat comentant el llibre de ''Vídeo y educación''. Només hem treballat el capítol 1.
És un llibre de l'any 1988,ED.LAIA.
Tracta sobre la integració del vídeo en l'escola i respon a les preguntes perquè, que, i com.

Educació audiovisual:
Parla sobre les ones que hi ha hagut al llarg del temps, la primera va ser l'agricultura, la segona la industrial i la tercera ha sigut la més ràpida de totes aquestes dues juntes, que s'anomenaria (post-industrial,tecnològica..)

''Desfase escuela''
Comparen l'escola amb la segona ona gastant energia per un món que ja no existeix.
Volen incorporar les noves tecnologies a les escoles però es queixen dels diners.

''El miedo al cambio''
Inadaptació. Professors diuen que els medis audiovisuals són incapaços de substituir al llibre.

''Desfase en cifras''
Adolescents un 80% la informació assimilada a través dels medis de comunicació i solament un 20% es adquirida a través de l'escola i que només un 4% es útil.

''Un nuevo hombre''
Hi han dos hemisferis en el nostre cervell per un banda tenim l'esquerre que s'ocupa de la part dreta del nostre cos i fa referència a la lectura, escriptura, càlcul..
L'hemisferi dret s'ocupa de la part esquerre del nostre cos és l'encarregat de reconèixer rostres, rècords..(no verbal)
Ara després de 2400 anys tornem a adquirir predomini del hemisferi dret, gràcies als medis de masses electròniques.

''Un nuevo modo de conocer''
L'escola contínua igual mentre que en altres àmbits la tecnologia va evolucionant.
Ara aprenem a través de la lògica i abans mitjançant la memòria.
Segons Mcluhan la aparició de la nova tecnologia comporta alteracions en la forma de pensar i expressió.

''Expresión audiovisual''
Emocions, sensibilitat.
El llenguatge audiovisual te aquestes característiques:
-Barreja so-paraula-imatge.
-Llenguatge popular.
-Dramatització.
-Relació òptima entre fons i la figura.
-Presència.
-''Flashing'' que és una presentació d'aspectes que destaquen sobre un fons comú.
-Encadenament de mosaics.

I això és el resum del primer capítol, és molt interessant perquè he après moltes coses que abans no en tenía coneixement com ara aquests tipus de vídeos:
-Lliçons: No transmet cap emoció amb la música, es veu en grup, les imatges no aporten cap informació i amb aquest tipus de vídeo s'ha d'aprendre després de veure el vídeo.

-Motivador: Motiva envers unes actituds, emocions. Es veu en grup.


                                                                  Imatge extreta de Google

divendres, 10 d’octubre del 2014

Treball Google Drive

Un cop teniem una mica dominat Google Drive, hem hagut de crear grups de treball, on teniem que escollir un tema i realitzar un document, una presentació i un formulari de Google Drive. El tema escollit ha sigut ''Llibres de text o noves tecnologies'' ? 

Document:


Presentació:

Formulari:




dimecres, 8 d’octubre del 2014

Comunicador eficaç

En la sessió de COED del dia 29 de setembre vem parlar de com tenia que ser un comunicador per ser eficaç. Cadascú tenia que escollir a un comunicador que per a ell fos eficaç, jo vaig escollir a Jesús Vázquez.

''Foto extreta de google'' 

Per acabar ens vam posar en grups de tres i tenien que fer la síntesi d'un text i és el següent:

El regal de la comunicació:

En el segle XXI s'ha creat la nova civilització de la informació on la matèria prima no és material i noté limits.
Avui dia, una persona esta sotmesa a una quantitat d'informació al dia equivalent a la de qualsevol persona durant tota la vida al segle XVIII, és per això que a mesura que creix la informació som més independents i alhora més complexos. Amb aquest factors uneix la incertesa.

Per concloure, podríem dir que hem de trobar un nou sentit en aquest caos.



Com sóc jo?

En la primera sessió de COED que va ser el 26 de setembre, perquè tots els companys/es ens coneixesim vem fer una descripció de nosaltres tan físicament con psicològic ament, després daixò havíem de llegir una redacció d'un altre company i atribuir-li cinc adjectius, la meva descripció va ser aquesta:

Sóc una persona amb els meus pors i contra com tothom però cadascú és únic, perquè ningú és igual tots som diferents.
A mi el que hem fa única es que sóc una persona molt riallera, divertida, sensible però alhora tinc molt geni. Sempre acostumo a confiar en tota la gent i després m'equivoco, sóc tímida al principi, quan no coneixo a la persona però després quan ja li tinc confiança és com si la coneixes de tota la vida.
Sóc possessiva i gelosa. Quan m'enfado no penso en les coses que dic i després m'arrepenteixo.
M'agrada passar el temps amb les persones que estimo.

Em van atribuir 5 adjectius que són: Sensible, riallera, falta d'auto confiança, passional i sociable.
I em van formular una pregunta.. Abans de confiar en algú observes la seva forma de ser amb la resta?

M'agrada aquesta activitat, crec que es una bona manera de coneixerà a les persones.

.

dilluns, 6 d’octubre del 2014

Feedly

¿Què es un feed?
És un arxiu generat per un lloc web que es reescriu de manera automàtica cada vegada que els continguts de la web s'actualitzen. Això permet a cada lector llegir els continguts d'un portal sense tenir que accedir directament a la pàgina per veure si han posat alguna cosa nova.

¿Què és un lector de feed?
És un canal a través del qual podem llegir els feeds, però de diferents llocs. Reps les noves actualitzacions dels portals que tu escolleixis a través dels respectius feeds.

És una manera molt útil per estalviar temps, i també tindre ordenat tots els continguts que per a tu siguin d'interès.


                    Imatge extreta de: http://feedly.com/i/subscription/feed/http://andreafm2.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss

divendres, 3 d’octubre del 2014

Editar vídeos amb Youtube

 L'editor de Youtube és una eina senzilla, ràpida i totalment gratuita per l'edició de vídeos propis.
L'editor presenta opcions per poder afegir fotografies al projecte que estem editant, posar els vídeos que tu desitges, agregar música, sons, transicions i texts.

Imatge extreta de Google

A continuació us mostraré un petit vídeo realitzat per mi, utilitzant l'eina de l'editor de Youtube.



Com heu pogut observar he utilitzat diferents transicions per canviar els diferents vídeos que hi havia gravat, he posat text, música relacionada amb els sentiments que volia expressar i per últim efectes, com per exemple el més utilitzat en aquest projecte ha estat la càmera lenta, que crec que proporcionava al vídeo més entusiasme i diversió.
Aquesta tasca m'ha sigut molt útil, degut a que no la coneixia i a part d'assabentar-me de nous programes per a realització de vídeos he pogut experimentar com és feia la realitzacions d'aquests projectes, que mai no havia fet.

dijous, 2 d’octubre del 2014

Google Drive

Google drive és una eina que ens ofereix Google per desar, editar, compartir i publicar arxius on-line de manera pública o privada.                  
Ho pots compartir fent que ells puguin editar el document, de manera que els canvis o comentaris que ells posin sortiran directament canviats en el teu document, també presenta una altre manera de poder compartir, és fent que les persones que es troben en aquell document només puguin fer comentaris sense poder realitzar cap tipus de modificació, i per últim pots posar-ho perquè sigui només de lectura.
Amb Google Drive podem fer:

  • Documents de text
  • Presentacions
  • Fulls de càlcul
  • Formularis

Un avantatge molt bo que té, és que tens una còpia del mateix document encara que es vagi modificant, cosa que això a través del correu electrònic o els pens no és pot, perquè has d'anar fent noves versions i al final acabes amb moltes còpies del mateix document.
A continuació podeu veure un petit vídeo d'un tutorial de Google Drive.

dimarts, 30 de setembre del 2014

Les WebQuest

Bon dia, ara os presentaré el que són les webquest.

Les Webquest són una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, mira el treball cooperatiu i la responsabilitat de cadascun , prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d'un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats.

A continuació us adjunto un vídeo que tracta sobre les Webquest.

Edu3.cat