dilluns, 29 de desembre del 2014

Competència comunicativa

Actualment només amb el domini de la llengua no hi ha prou i per això nosaltres incorporem altres factors com: l'humor, la serenitat.. etc.

La Competència Comunicativa és allò que un parlant necessita saber per comunicar-se de manera eficaç en contexts cultural-ment significants.
Els components de la competència comunicativa es divideixen en quatre habilitats o coneixements:
  • Competència lingüística/gramatical: aquesta fa referència al domini del codi lingüístic i s'ocupa de quatre nivells: fonològic, morfològic, sintàctic i lèxic o semàntic.
  • Competència sociolingüística: aquesta fa referència a les regles socioculturals d'ús i s'ocupa de: la situació dels participants, el propòsit de la interacció i les normes i conveccions de la interacció.
  • Competència discursiva: aquesta fa referència a la combinació de formes gramaticals i significats per aconseguir un text coherent i cohesionat en qualsevol gènere. S'ocupa de la icohesió de la forma i la coherència en el significat.
  • Competència estratègica: aquesta fa referència a les estratègies de comunicació verbal i no verbal que es poden utilitzar per: compensar deficiències provocades per limitacions i insuficiències i per afavorir l'efectivitat de la comunicació.
Per concloure, cal esmentar que la competència comunicativa és una eina indispensable per a una bona comunicació i sense aquestes competències no seria possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada