divendres, 14 de novembre del 2014

The Flipped Classroom

Flipped Classroom és una nova metodologia sobre l'aprenentatge, consisteix en implantar les classes tradicionals a través de les noves tecnologies,  però a un temps fora de l'horari escolar de l'estudiant.
Aquesta innovació educativa permet que el professor pugui compartir informació i coneixements entre si amb alumnes, families i la comunitat, involucra a les families des de l'inici del procés de l'aprenentatge, proporciona que el alumnat pugui tornar a accedir a tots als continguts i crear un àmbit col·laborat de treball.



L'eina més reconeguda per crear un Flipped Classroom que permet fer fàcilment gravacions de vídeos de les classes via Internet es Panopto.


                                                                      Imatge extreta de Google

Aquest sistema de gravació de vídeos ja esta sent utilitzat per molt col.legis i universitats, les característiques principals d'aquest programa són: programar gravacions automàtiques, difondre esdeveniments en directe, proporcionar subtítols de suport.

dimecres, 5 de novembre del 2014

BookTrailer

BookTrailer és la realització d'un vídeo curt, similar als cinematogràfics. El Booktrailer posa en manifest a través d'imatges, seqüències gravades, efectes de so.. els aspectes més atractius del llibre per aconseguir captar l'atenció dels lectors.
Va suggerint en el vídeo moments del llibre però mai sense revelar el final del llibre, la seva funció principal és la de motivar al públic a la lectura.

Ara us mostraré un booktrailer que va ser el més vist en la setmana del 4 al 11 de novembre en 2010.
Book Trailer de “Cera de Babilonia” de Salvador Ortiz Serradilla.

A continuació us presentaré el llibre del que farem el BookTrailer jo, Marc Cuenca i Marta Bonet.
El llibre és tituta ¿Quién se ha llevado mi queso?. Aquest llibre tracta sobre els canvis que hi ha al llarg de la nostra vida, la actitud que hi adoptem enfront aquests canvis.
La faula esta representada per quatre personatges, concretament son ratolins, anomenats Fisgón, Hem, Haw i Escurridizo.
Quan estigui finalitzat el treball del nostre booktrailer ho podreu visualitzar als blocs de la Marta Bonet, Marc Cuenca i el meu Andrea Finestres.

                                                                     
Imatge extreta de Google


'Analitzar Blocs Educatius'

A partir de la lectura i els comentaris que hem fet a classe del llibre: 



Imatge extreta de Google
                                                                                    

La tasca que hem de realitzar seguidament és analitzar diferents blocs educatius i esbrinar a partir d'aquestes preguntes:

  • Quins tipus de continguts hi ha publicats?
  • En quin format treballa els continguts? (vídeo, àudio, presentacions, text, imatges ,....)
  • Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’ hi desenvolupa, interaccions possibles,...
  • Qui els publica?
  • Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,...
  • Quina plataforma utilitzen?
  • Com són les entrades?
  • Quines competències s’ hi treballa?
  • Hi ha comentaris?
  • A qui va dirigit?
  • Hi ha blocroll?

Jo he triat per analitzar el bloc El búho Anacleto és un bloc guanyador de alumnes de primària.

En aquest bloc és pot veure clarament que d'utilitat que li donen al bloc és un espai dedicat als infants, on ells presenten diferents activitats encomanades, notícies d'actualitat, notícies sobre l'entorn, que són tasques que han de fer per petits grups i penjar-les seguidament. El que m'ha sorprès gratament ha sigut que tenen una activitat de Ràdio que es diu Anacleto on pengen endevinalles, informació, noticies.. Ho tenen també enfocat com si fos un diari, on cada grup cada dia va penjant el que han anat fet a classe, si han anat d'excursió etc.
En aquest bloc li donen una importància molt gran a les imatges dels nens, degut a que hi han moltes fotografies d' ells fent tasques, d'excursió, dels seus treball seguit d'un text on hi posen l'explicació d'aquell tema en concret que estan tracten. En el programa de Ràdio que he citat abans, a part de les fotografies dels infants quan han gravat aquell dia, hi pugen postcàsting que són la creació dels arxius de so que han gravat cada sessió. També utilitzen les presentacions d'imatges per pujar diferents treballs de tots els nens i vídeos de les tasques que van realitzant també. Aquest bloc és trobaria en la categoria de Bloc aula, d'alumne, degut a que tota l'activitat que és desenvolupa en aquest bloc no és d'interacció d'alumnes, sinó com he citat abans tipus diari on cada dia o dies en puntuals on fan sessions especifiques ho pugen i ho expliquen.
Les entrades per el que he observat s'alternen, per exemple les de tipus que han fet una activitat especifica ho penja la professora, però d'altres com el que han fet cada dia això ho han els alumnes amb grups de tres o quatre persones.

L'estructura que presenta aquest bloc te bastants coses, a dalt de tot tenim el títol i en el ''segon títol'' ens presenta l'adreça del Twitter però sense un link per accedir-hi. Presenta 17 pestanyes que són inici, curs 13-14, Diari, cinquè i sisè, treballs, jocs, sisè, ''cm'' cinquè, anglès, notícies, activitats, ràdio, informació, matemàtiques, llengua i lectura. Presenta diferents widgets, com per exemple dibuix que són finalistes en els premis ''espiral'', també un widget amb la fotografia del seu col·legi on ens posa que esta en connexió. També té un blocroll on recomanen diferents blocs. Hi han per veure els diferents comentaris que hi deixa la gent i també et dona accés a tu també comentar, presenta diferents etiquetes amb els noms dels nens que esta compost el bloc.
A la part de sota del bloc ens posa el link de la creadora del bloc per poder enviar un missatge, també hi ha un widget on esta el recompte de la gent que ha visitat el bloc, presenta per poder compartir aquest bloc i poder subscriu-ret en ell.
Utilitzen la plataforma Blogger, perquè com deia en el llibre és una de les més fàcils d'utilitzar i crec que per a nens de primària és el més apropiat per anar començant, presenten entrades tipus text acompanyades d'imatges, vídeos o postcàsting de so, més o menys una entrada diària, sinó quan fan activitats especifiques o diferents a les rutinàries. 

Aquest bloc és obert a tot el públic però principalment va dirigit a les famílies dels infants del col·legi i ja com secundàriament destinat a professors del centre, d'altres centres, a famílies d'infants que els seus fills entraren a primària en aquell any, per poder veure el que fan els nens, les diferents tasques, iniciatives, activitats..

És un bloc en castellà, m'ha sorprès en general aquest bloc, degut a que està molt ben estructurat, presenta molts tipus d'entrades diferents, de widgets..Penso que en fan un molt bon ús d' ell, com per exemple això que us he comentat anteriorment del programa de Ràdio, on els propis nens surten parlant fen endevinalles, parlant sobre notícies d'actualitat i que cada dia en fan utilitat del bloc.
Posant aquest tipus d'activitat a primària adoptaren un bon nivell de les tecnologies i en faran un bon ús.
L'únic que aniria canviant poc a poc, seria que les entrades totes les fessin els nens les de escriure, i tipus imatge, vídeo, postcàsting i aquests coses que adopten un nivell una mica més complex ho fessin en companyia de la professora per anar aprenent una mica més cada dia. 

Per acabar si voleu donar un cop d'ull al bloc aquí os deixo l'enllaç:                 http://elbuhoanacleto.blogspot.com.es/search/label/Inicio